Türk Hava Sahası ve İstanbul Havalimanı Avrupa’da Öne Çıkıyor

Son EUROCONTROL raporu, Türk hava sahasının ve İstanbul Havalimanı’nın Avrupa’da öne çıktığını gösteriyor. İstanbul Havalimanı, günlük ortalama 1488 uçuşla Avrupa’daki en yoğun havalimanı konumunda. Aynı zamanda dünya genelindeki küresel ölçekli 25 havalimanı içinde ortalama 747 günlük uçak kalkışıyla 7’nci sırada yer alıyor.

Antalya Havalimanı da günlük ortalama 949 uçuşla aynı listede 10’uncu sırada yer alıyor. Türkiye ise günlük ortalama 3 bin 735 uçuşla Avrupa’da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında 6’ncı sırada bulunuyor.

Türk hava sahası, uçuş başına ortalama 0,5 dakikanın altındaki gecikme süresiyle Avrupa’nın en verimli hava sahalarından biri olarak öne çıkıyor. Diğer EUROCONTROL üyeleri arasında ise uçuş başına ortalama 1 dakikadan fazla gecikme yaşanıyor. En yüksek gecikme süresi yaşanan saha kontrol merkezi ise Budapeşte, ortalama 4,4 dakikalık gecikmeyle öne çıkıyor.

Türk hava sahasının verimliliği ve İstanbul Havalimanı’nın yoğunluğu, Avrupa’da dikkat çeken bir başarı hikayesi olmaya devam ediyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir