Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Denizli ziyareti kapsamında Acıpayam ilçesinde bulunan Tarım Kredi Süt Ürünleri A.Ş. fabrikasını ziyaret etti. Bakan Yumaklı’ya Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Denizli milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün ÖK, Denizli İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, Denizli İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç ve AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör eşlik etti.

Bakan Yumaklı, Türkiye’de süt konusundaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, süt üretiminin artması sebebiyle regülasyonlar yapacaklarını ve günlük 1000 ton sütü piyasadan çekeceklerini açıkladı. Üreticilerin korunması ve adil fiyatlandırma konularında titizlikle çalıştıklarını vurguladı.

Ayrıca Bakan Yumaklı, fındık alım fiyatlarının da Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından levant kalite fındık için 130 lira olarak belirlendiğini duyurdu. Fındık sektörünün önemine değinen Bakan Yumaklı, fiyatlandırmanın hem iç piyasadaki maliyetler hem de dış rekabet göz önünde bulundurularak yapıldığını ifade etti.

Bakan Yumaklı, üreticilerin haklarının korunması ve süt sektöründe adil rekabetin sağlanması için gerekli adımların atılacağını belirtti. Türkiye’nin süt üretim potansiyelini artırmayı ve sektörün daha rekabetçi hale gelmesini hedeflediklerini söyledi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir