Ülke hayvancılığının desteklenmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, büyükbaş hayvancılık destekleri kapsamında programlı aşıları tamamlanan 4 ay ve üzeri yaşta buzağı ve malaklar için 1000 lira temel destek ödenecek.

Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine ise yıl içinde doğan ve en az 4 ay kalan oğlak ve kuzular için 200 lira temel destek ödemesi yapılacak.

Ayrıca, atık desteği kapsamında büyükbaş hayvan atıkları için 5000 lira, küçükbaş hayvan atıkları için 1000 lira destek sağlanacak.

Arıcılıkta arılı kovan başına 100 lira, ipek böceği üreticilerine kilogram başına 1000 lira destek verilecek.

Ürettiği çiğ sütü satan üreticilere birim tutarlar üzerinden destek ödemesi yapılacak. Besilik erkek sığır yetiştiricilerine hayvan başına 500 lira temel destek sağlanacak.

Tiftik üreticilerine kilogram başına 80 lira destek ödenecek. Su ürünleri alanında alabalık ve sazanda kilogram başına 1,2 lira, yeni türler için 3 lira, midye için 1 lira temel destek ödemesi yapılacak.

Kadın üreticilere ve genç yetiştiricilere ilave destekler sağlanacak. Desteklerden kamu kurum ve kuruluşları yararlanamayacak.

Yukarıdaki destekler 1 Ocak 2024’ten itibaren yürürlüğe girecek. Çiğ süt desteği ve küçük ölçekli balıkçılık desteği ise 1 Ocak 2025’te yürürlüğe girecek.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir