Global Ekonomi Toplantısı: Küresel Ekonomik Görünüm ve Zorluklar

Brezilya dönem başkanlığında düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’nın sonuç bildirisi açıklandı. Bildiride, küresel ekonomik görünüm ve devam eden zorluklara değinilerek, yumuşak iniş olasılığının arttığı belirtildi.

Enflasyonun yüksek seviyelerden düşmeye devam ettiği ve ekonomik aktivitenin dirençli olduğu vurgulanan bildiride, ancak toparlanmanın ülkeler arasında dengesiz olduğu ve küresel büyüme beklentilerinin düşük olduğu endişesi dile getirildi.

Çok taraflı ticaret sisteminin desteklenmesi ve korumacılığa karşı çıkılması gerektiği vurgulanan bildiride, görünüme yönelik risklerin dengeli olduğu ancak savaşlar, çatışmalar, ekonomik ayrışma, yüksek enflasyon, aşırı borçlanma gibi unsurların aşağı yönlü riskler oluşturduğu belirtildi.

Uluslararası Vergi İşbirliğine İlişkin Deklarasyon: Ultra Zenginlerin Vergilendirilmesi ve Vergi Reformları

G20 Bakanlık Deklarasyonu’nda, ultra yüksek net servete sahip bireylerin etkili bir şekilde vergilendirilmesi için işbirliği yapılacağı ve vergi ilkeleri etrafındaki tartışmaların teşvik edileceği ifade edildi.

Eşitsizliklerle mücadele, adil ve ilerici vergi sistemlerinin teşviki için yapılan yerel vergi reformlarının takdir edildiği ve reform çabalarının güçlendirilmesi taahhüt edildiği belirtildi.

Bu deklarasyonun, vergi konularında en iyi uygulamaların paylaşılmasını ve vergi sistemlerinin geliştirilmesi için çalışmaların devam edeceğini vurguladığı kaydedildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir