Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda bir araya gelen liderlerle görüştü ve 15. Türkiye Yatırım Konferansı kapsamında Amerikalı ve Türk iş insanlarıyla buluştu. Aynı zamanda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’nin önde gelen bankalarından Citibank’ın ev sahipliğinde düzenlenen yatırımcı toplantılarına katıldı. Toplantılarda, Türkiye’nin ekonomi programındaki ilerlemeler ve gelecek dönem hedefleri paylaşıldı.

Bakan Şimşek, toplantılarda Türkiye’nin doğrudan yatırımlarını artırma hedeflerini vurguladı. DEİK Türkiye-ABD İş Konseyi yuvarlak masa toplantısına da katılan Şimşek, Türkiye’nin sahip olduğu stratejik avantajları detaylarıyla anlattı. ABD ve Türkiye’nin önde gelen iş dünyası temsilcileri, yatırımcılar ve uluslararası kuruluşların üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantılarda Türkiye’nin yatırım potansiyeli ve hedefleri ele alındı.

Bakan Şimşek’in ABD ziyareti kapsamında bugün de yatırımcı toplantılarına devam edeceği belirtildi. Türkiye’nin ekonomik hedefleri doğrultusunda yapılan bu toplantılar, ülkenin yatırım potansiyelini uluslararası platformda tanıtmayı amaçlıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir