E-Ticaret Hacmi İki Katına Çıkacak

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, Türkiye’de e-ticaret hacminin hızla arttığını belirtti. 2023 yılında e-ticaret hacminin bir önceki yıla göre yüzde 115 artarak 1,85 trilyon liraya ulaştığını söyleyen Çevikoğlu, bu yıl sonunda ise 3,4 trilyon liralık bir e-ticaret hacmi beklediklerini ifade etti. E-ticaret hacmindeki bu ivmeli artışın tüm sektörlere yansıyacağını vurguladı.

Okul Alışverişleri E-Ticaret Platformları Üzerinden Yapılıyor

Okulların açılmasına az bir süre kala, ailelerin okul alışverişlerini artık daha çok e-ticaret platformları üzerinden gerçekleştirdiğini belirten Çevikoğlu, kırtasiye ürünlerinin en çok tercih edilenler arasında olduğunu söyledi. Defter, kalem, silgi, okul çantası gibi kırtasiye malzemelerinin e-ticarette önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Okul Alışverişlerinde Fiyatlar Yükselişte

Fiyatlardaki artışa da değinen Çevikoğlu, geçen yıla göre fiyatların yaklaşık yüzde 56 arttığını belirtti. Önümüzdeki 15 gün içerisinde kırtasiye ürünlerinde 10 milyar liralık e-ticaret alışverişi beklendiğini dile getirdi.

Bilişim Teknolojileri Ürünlerinde Artış Bekleniyor

MediaMarkt Türkiye Kategori Direktörü Hakkı Orhun ise okulların açılmasıyla birlikte bilişim teknolojileri ürünlerinde artış yaşanacağını belirtti. Notebook, tablet, yazıcı, monitör, modem gibi ürünlerin satışlarının artması öngörülüyor. Ayrıca çocuk saatleri, akıllı telefonlar, akıllı saatler ve kulaklıklar gibi ürünlerin de talebinin artacağı ifade edildi.

Dayanıklı Tüketim ve Ev Aletlerinde Artış Gözlemleniyor

Orhun, ayrıca tost makinesi, çay makinesi gibi ürünlerde de satış artışı beklediklerini söyledi. Üniversite öğrencilerinin yeni ev taşımaları, tatilden eve dönüşler ve evde daha fazla zaman geçirilmesi nedeniyle çamaşır makinesi, buzdolabı, televizyon, ütü ve elektrikli süpürge gibi dayanıklı tüketim ve küçük ev aletlerinde de artış yaşandığını belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir