Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Genel Merkezi’nde bir imza töreninde bir araya geldi. İmza töreninde, kadınlar, gençler, engelliler ve diğer özel politika gerektiren bireyler için aktif iş gücü programlarının başlatılması ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde TİSK’e üye iş yerlerinde 100 bin kişiye kadar istihdam sağlanmasını hedefleyen bir protokol imzalandı.

Bakan Işıkhan, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve TİSK ile nitelikli işgücünün temin edilmesine yönelik önemli bir adım attıklarını belirtti. Dijitalleşmenin ve sürdürülebilirlik ilkesinin iş dünyasında önemli olduğu günümüzde, işgücünün bu yeni koşullara uyum sağlamasının kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu vurguladı. İşgücünün daha donanımlı hale getirilmesinin ülkenin ekonomik gücünü artırmanın önemli bir yolu olduğunu ifade etti.

Bakan Işıkhan, İş Pozitif Kadın İstihdamı Programı kapsamında bugüne kadar yaklaşık 470 bin kadını çalışma hayatına kazandırdıklarını ve bu programın kadınların işgücüne daha etkin katılımını sağlayacağını belirtti. Ayrıca, engelli vatandaşların istihdamını desteklemek amacıyla hibe çağrılarına çıkacaklarını ve her yıl farklı temalarla bu desteği sürdüreceklerini açıkladı.

Engelli çalıştırma yükümlülüğünün kontrolünü kolaylaştırmak için yeni bir yazılım geliştirdiklerini ve işverenleri bu konuda desteklemeye devam edeceklerini ifade eden Bakan Işıkhan, TİSK ile gerçekleştirilen iş birliğiyle önümüzdeki dönemde 100 bin yeni istihdam oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ise, TİSK olarak ülkeye ve çalışma hayatına destek olmayı ve projeleri hayata geçirmeyi önemsediklerini dile getirdi. Bugün imzalanan protokolün, ülkenin daha güçlü ve rekabetçi hale gelmesine katkı sağlayacağını ve işgücünü şekillendireceğini vurguladı.

Bu iş birliğiyle, nitelikli işgücünün artırılmasına yönelik atılan adımların ülkenin ekonomik kalkınması ve işsizliğin azaltılması açısından önemli olduğunu belirten Akkol, TİSK’in 100 bin yeni istihdama desteğiyle işverenlerin güvenini kazandıklarını ve bu hedefe ulaşmak için kamu ve özel sektör iş birliği içinde çalışacaklarını ifade etti. Bu güzel iş birliği ile geleceğe umutla bakıldığını belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir