Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen Bilecik İş Dünyası Buluşması’nda yaptığı konuşmada, geçen günlerde açıkladıkları Orta Vadeli Programı (OVP) hakkında bilgi verdi. Yılmaz, OVP’yi güncellediklerini ve ana çerçeveyi koruduklarını belirtti. Planlamanın önemine vurgu yaparak, planların yol gösterici olduğunu ve her zaman %100 başarı beklentisinin olmadığını ifade etti.

Yılmaz, OVP’nin Türkiye’yi istedikleri doğrultuya taşıdığına inandıklarını ve planın başarılı bir şekilde uygulanması için herkesin katkı vermesi gerektiğini söyledi. Özellikle özel sektörün taleplerine hassasiyetle yaklaştıklarını belirten Yılmaz, planlarının siyasi ve toplumsal sahiplenme olmadan etkili bir şekilde uygulanamayacağını dile getirdi.

Enflasyonun düşürülmesinin önemine değinen Yılmaz, enflasyonun ekonomik ve sosyal açıdan sıkıntı yarattığını belirtti. Ekonomik belirsizliğin yatırım ortamında olumsuz etkileri olduğunu söyleyen Yılmaz, enflasyonun düşürülmesinin sosyal refaha da katkı sağlayacağını vurguladı.

Bütçe açığını kontrol altında tuttuklarını ve cari açığın azaldığını belirten Yılmaz, ihracatın arttığını ve turizm gelirlerinin de yüksek olduğunu ifade etti. Aynı zamanda dış döviz maliyetlerinin düştüğünü ve Merkez Bankası rezervlerinin arttığını da sözlerine ekledi.

Yılmaz, yapısal reform gündemleri oluşturduklarını ve Türkiye’nin seçimsiz dönemde bu reformları gerçekleştirerek ülkeyi daha ileri bir seviyeye taşımayı hedeflediklerini belirtti. Türkiye’nin insan kaynağına daha fazla yatırım yapması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, seçimsiz dönemde yapısal reformların daha etkili bir şekilde hayata geçirilebileceğini söyledi.

Toplantıya Bilecik Valisi Şefik Aygöl, AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ergün’ün de katıldığı belirtildi. Toplantının basına kapalı olarak devam ettiği bilgisi verildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın toplantı öncesinde Bilecik Valisi Şefik Aygöl’ü ziyaret ettiği de kaydedildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir