Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın bölgesel olması niteliğiyle havacılık alanındaki en önemli altyapı yatırımlarından biri olduğunun altını çizen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanının Türkiye’nin Ortadoğu ülkelerine açılan kapısı olacağını vurguladı. Ayrıca, havalimanının 10 Ağustos Cumartesi günü resmi açılışının yapılacağını belirtti.

Uraloğlu, Türkiye’nin havacılık alanındaki gelişmelerine de değindi. Ülkenin coğrafi konumuyla birlikte ulaşım ve iletişim alanlarında gelişmeler sağladığını belirten Bakan, Türkiye’nin 2053 hedeflerine doğru ilerlediğini dile getirdi.

Çukurova Uluslararası Havalimanı projesinin bölgeye ve ülkeye sağlayacağı ekonomik katkılara da değinen Uraloğlu, havalimanının istihdam yaratacağını ve bölgedeki işletmelerin küresel pazarlara açılmasını kolaylaştıracağını belirtti. Ayrıca, havalimanının tarım ürünlerinin hava yoluyla taşınmasını kolaylaştırarak lojistik avantajlar sağlayacağını ifade etti.

Havalimanının inşaat aşamalarına da değinen Uraloğlu, altyapı ve üstyapı çalışmalarının hızla tamamlandığını ve açılışa kalan son 12 günde son dokunuşların yapılacağını söyledi. Ayrıca, havalimanının toplam sabit yatırım bedelinin 244 milyon 515 bin Avro olduğunu ve 25 yıl içerisinde 297 milyon 100 bin Avro kira bedeli elde edileceğini belirtti.

Son olarak, Uraloğlu Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın bölge ve ülke genelindeki ekonomik, ticari ve turizm açısından önemini vurgulayarak, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir