Çinli BYD, Türkiye’de 1 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması, Türkiye’de 1 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor. BYD, Türkiye’de Manisa’da yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi kuracak. Ayrıca, sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik AR-GE merkezi de kurulacak. 2026 yılında üretime başlanması planlanan tesis, 5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlayacak.

Çin hükümetinin elektrikli otomobil üreticilerine teknolojilerinin yurt içinde kalmasını sağlama çağrısında bulunduğu iddiaları medyada yer alsa da, BYD’nin Türkiye’deki yatırım planları sorunsuz devam ediyor. BYD’nin Türkiye’de fabrika yatırımları için çalışmaları devam ederken, İstanbul ve Manisa’da çeşitli pozisyonlar için iş ilanları yayınladığı görülüyor.

Diğer markalardan da somut adımlar beklenirken, Chery markası da Türkiye’de yatırım yapmaya hazırlanıyor. Chery’nin yanı sıra Skywell, MG ve DFSK gibi markalar da Türkiye’de yatırım konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, dünyanın en büyük lityum pil üreticilerinden Çinli Ganfeng Lithium, Türkiye’de 500 milyon dolarlık yatırım yapmak üzere Yiğit Akü ile anlaşma imzalamıştı.

Türkiye, Çinli otomotiv markaları için Avrupa pazarına açılan bir kapı haline gelirken, bu yatırımların Türk otomotiv sanayisine yeni bir ivme kazandırması bekleniyor. Çin markalarının Türkiye’deki yatırım planları, ülkenin ekonomik büyümesine olumlu katkı sağlayacak gibi görünüyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir