Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bursa’ya gelerek Orhaneli ilçesi Gümüşpınar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ‘Ferrokrom Tesisi’nin açılışına katıldı. Törende Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve diğer birçok önemli isim yer aldı.

Bakan Kacır, yaptığı konuşmada tesiste 300 kişinin doğrudan istihdam edileceğini belirtti. Küresel ekonomide yaşanan zorlu dönemlere değinen Bakan, Türkiye’nin sanayi ve teknoloji alanında önemli adımlar attığını vurguladı. Ülkenin sürdürülebilir kalkınması için üretim ve teknoloji geliştirme altyapısının önemine değinen Bakan, son 22 yılda gerçekleşen atılımlarla Türkiye’nin sanayi ve teknoloji alanında başarılara imza attığını ifade etti.

Bakan Kacır, Türkiye’nin yüksek teknoloji ve katma değerli üretimde devler ligine taşınacağını belirtirken, ülkenin potansiyelini harekete geçirecek yeni yatırımlar ve projelerin hayata geçirileceğini söyledi. Türkiye’nin sanayi alanında kritik rol oynayan ferrokrom üretim tesisinin önemine değinen Bakan, bu tesisin ülkeyi dünya ferrokrom pazarında üst sıralara taşıyacağını belirtti.

Bursa’ya yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Bakan Kacır, şehirdeki yatırımların arttığını ve birçok yeni iş imkanının oluştuğunu ifade etti. Bursa’nın katma değerli üretimde önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Bakan, bilim ve teknolojiyi şehre dönüştürme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Bakan Kacır’ın konuşmasının ardından Ferrokrom Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi ve katılımcılar tesis hakkında detaylı bilgi aldılar. Bu önemli açılış töreni, Türkiye’nin sanayi ve teknoloji alanındaki başarılarını bir kez daha gözler önüne serdi. Bursa’nın ekonomik ve endüstriyel anlamda önemli bir şehir olduğu bir kez daha kanıtlandı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir