Sinop’ta Balıkçılar, 1 Eylül’de Başlayacak Olan Balık Avı Sezonuna Hazırlanıyor

Sinop, önemli bir balıkçılık merkezi olarak bilinir ve balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak olan balık avı sezonu için hazırlıklarını tamamlamak üzere. Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatif Birliği Başkanı Namık Ünlü, sezon öncesi hazırlıkların büyük oranda tamamlandığını belirtti.

Palamut Avı Bekleniyor

Namık Ünlü, bu yıl palamut avcılığının geçen seneye göre daha iyi olacağını söyledi. Ağlarının alındığını ve tayfaların hazır olduğunu belirten Ünlü, 1 Eylül’de palamut avcılığına başlayacaklarını ifade etti. Denizdeki belirtilerin palamutun bol olacağını gösterdiğini belirten Ünlü, geçen seneye göre palamutun 50 kat daha fazla olduğunu söyledi.

Hamsi İçin Erken Yorum Yapmak

Ünlü, hamsi konusunda yorum yapmanın henüz erken olduğunu belirtti. Geçen senenin bol hamsisinden sonra bu senenin palamutla dolacağını düşündüklerini söyleyen Ünlü, balığın büyümesi için hamsi veya istavrit gibi balıkların tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Sinop balıkçılarının heyecanla beklediği 1 Eylül’de başlayacak olan balık avı sezonunda, palamutun bolluğu ve hamsi konusundaki belirsizlikler merakla bekleniyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir