Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli’nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Ankara ile İstanbul’u birbirine bağlayan Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli mevkiinde 2022 yılında meydana gelen heyelan sonrasında tünelin her iki tüpünün Kaynaşlı yönünde uzatılmasına karar verildi. İstanbul-Ankara yönündeki ulaşımı sağlayan tüpün 2023 yılı içerisinde 90 metre uzatılarak hizmete açıldı. Ankara-İstanbul yönünde hizmet veren tünel portalının uzatılması çalışmalarına ise 31 Temmuz’da başlandı. 50 gün sürecek olan çalışmaların 19 Eylül’de tamamlanması hedefleniyor.

Bakan Uraloğlu, yapılan çalışmalar kapsamında; tünel portalının betonarme temel imalatlarının tamamlandığını, tünelin 67 metrelik çelik yapı imalatında 32 metre ilerleme sağlandığını ve toplam 256 metre uzunluğundaki forekazık imalatların bitirildiğini belirtti. Ayrıca, 4 adet viyadük genleşme derzinden 3’ünde kaynak işlerinin tamamlandığını ve betonlarının atıldığını ifade etti. Bakan Uraloğlu, bu çalışmalarla Bolu Tüneli’nin İstanbul yönünde hizmet veren tüpünün 67 metre uzatılacağını ve böylece bölgede olası heyelanlara karşı ulaşım güvenliğinin artırılacağını söyledi.

Anadolu Otoyolu’nun Abant ve Kaynaşlı Kavşağı arasındaki 23 kilometrelik kesiminde İstanbul yönündeki trafiği geçici olarak D-100 Devlet Yolu’na aktaran Bakan Uraloğlu, yapılan çalışmalar nedeniyle D-100 karayolunda yoğunluk yaşandığını ancak bu durumun geçici olduğunu vurguladı. Ağır taşıtların D-100 Devlet Yolu ve Anadolu Otoyolu kullanımlarının sınırlandırıldığını ve bu uygulamanın 1 Eylül’de de devam edeceğini belirtti.

Sürücülerden çalışmalar tamamlanana kadar seyahat planları yaparken alternatif güzergahları değerlendirmelerini isteyen Bakan Uraloğlu, bu süreçte güvenlik kurallarına uymalarını ve trafik işaretlerine dikkat etmelerini istedi. Bolu Dağı Tüneli’ndeki başarılı çalışmalardan dolayı tüm çalışma arkadaşlarına, Bolu Valiliği’ne ve emniyet teşkilatına teşekkür etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir