Bolu Dağı’nda İşletmeciler Ekstra Personel İstihdam Ediyor

Bolu Dağı’nda günlük ortalama 50 bin aracın geçtiği D-100 karayolunda işletmeciler, artan müşteri yoğunluğu nedeniyle ekstra personel istihdam etmeye başladı. İşletmeci Şaban Usta, tünelin yapılmadan önce bu yolun kullanıldığını ve şimdi işlerinin yüzde 80 arttığını belirtti. Ayrıca, işletmelerin yoğunluğu nedeniyle çevre köylerde yaşayanlara da iş imkanı sağlandığına dikkat çekti.

Anadolu Otoyolu’nda Ulaşım Kapatıldı

Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli geçişi, tünel uzatma ve viyadüklerde yapılacak derz çalışmaları nedeniyle 31 Temmuz’da ulaşıma kapatıldı. Bu durum, İstanbul yönüne gidecek araçların Abant gişelerinden çıkıp D-100 kara yolunu kullanmasına neden oldu. Bu durum da Bolu Dağı işletmecilerinin işlerini arttırdı.

İşler Yüzde 80 Arttı

Bolu Dağı’ndaki işletmecilerden Şaban Usta, tünelin kapanmasıyla işlerinin yüzde 80 arttığını ve bu durumun çevre köylerde yaşayanlara da iş kapısı açtığını belirtti. Usta, gençleri ve ev hanımlarını işe alarak onlara ek gelir sağladıklarını ve böylece işsizliğe de katkıda bulunduklarını söyledi.

Yolun Kapanması İşleri Artırdı

Bir işletmede çalışan Yavuz Temel de yolun kapanmasıyla işlerinin yüzde 70 arttığını ve ekonomik olarak zor günler geçiren işletmelerin bu dönemde rahatladığını ifade etti. Temel, normal zamanlarda olduğundan daha fazla müşteriye hizmet verdiklerini ve işlerinde belirgin bir artış olduğunu dile getirdi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir