Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem dönüşümünün yeni bir milli mücadele olduğunu belirtti. Deprem bölgesinde çalışan her yöneticinin parti rozetini çıkararak, bölgenin emanetini hissetmesi gerektiğini vurguladı.

İstanbul Boğazı’nda bulunan Vaniköy semtindeki kaçak yapılaşmaya da değinen Bakan Kurum, Boğaz’ın güzelliğinin korunması gerektiğini ve kaçak yapıların durdurulması için gerekli adımların atıldığını ifade etti. İstanbul Boğazı’nı korumaya devam edeceklerini ve milletin haklarını her zaman savunacaklarını belirtti.

Bakanlık ekiplerinin Üsküdar Vaniköy’de devam eden kaçak inşaatı durdurduğunu ve hukuki sürecin başlatıldığını aktaran Bakan Kurum, İstanbul Boğazı’nın doğasına zarar verecek hiçbir olumsuzluğa izin verilmeyeceğini vurguladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, İstanbul’daki kaçak yapıyla ilgili yasal sürecin başlatıldığını ve soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise yapılan açıklamada, kaçak yapılaşmanın önlenmesi için gerekli adımların atıldığını ve suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

İşte yaşanan gelişmeler:
1. Bakan Kurum’un deprem dönüşümü açıklamaları
2. İstanbul Boğazı’nda kaçak yapılaşmanın durdurulması
3. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un soruşturma başlatılması açıklaması
4. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin suç duyurusunda bulunulması açıklaması

Bu gelişmelerle ilgili detayları haber linklerinden takip edebilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir