Bakan Yumaklı, Kastamonu’da AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu

Bakan Yumaklı, Kastamonu Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Çocuklarının okuduğu okula başörtülü annelerin giremediği eski Türkiye’yi hatırlatan Yumaklı, hastane masraflarının ve kitap ücretlerinin aileleri zor durumda bıraktığını belirtti.

Tarımda ihracatın arttığını vurgulayan Bakan, tarımsal gelirin 1,6 trilyon liraya ulaştığını ve tarımsal desteklerin 100 milyar liraya çıktığını kaydetti. Tarım ihracatının 32 milyar dolara yükseldiğini belirten Yumaklı, bu yıl 35 milyar dolarlık bir ihracat hedeflediklerini dile getirdi.

Gıdanın önemine dikkat çeken Bakan, tarımda daha planlı ve teknolojiyi daha iyi kullanan bir yaklaşımın gerekliliğine vurgu yaptı.

Bitkisel üretimde üretim planlamasının önemine değinen Bakan Yumaklı, tarım arazilerinin devlet tarafından kiraya verilmesi konusunda yapılan yasal düzenlemeye rağmen yanlış bilgilerle eleştirilerin yapıldığını belirtti.

Kastamonu’daki yatırımlar hakkında bilgi veren Bakan Yumaklı, Devlet Su İşleri’nin 22 milyar lira değerinde yatırım yaptığını ve şehre 124’ten fazla tesis kazandırdığını paylaştı.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, Bakan Yumaklı adına bir yetimin 6 aylık giderlerini karşıladıklarını gösteren belgeyi takdim etti. Bakan Yumaklı, yetimin tüm ihtiyaçlarını kendi maaşından karşılayacağını söyledi.

Bakan Yumaklı’nın Kastamonu’da yaptığı konuşma, tarım, gıda ve yatırımlar konularında önemli açıklamalar içeriyordu.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir