Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun’da gerçekleşen ‘Samsun İçin Her Daim Birlikte Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşması’ programına katıldı. Programda AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, 14 misafir milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse de yer aldı.

Bakan Uraloğlu, burada düzenlenen basın toplantısında AK Parti hükümetleri döneminde Samsun’a yapılan yatırımlardan bahsederek, hava yolu, demir yolu, kara yolu, iletişim ve denizcilik alanlarında 75 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını belirtti.

Samsun-Çarşamba Havalimanı için hazırlanan projede belirli ihtiyaçlar olduğunu söyleyen Uraloğlu, proje için ödeme tahsisine yönelik çalışmaların olduğunu ve havalimanının genişletilmesiyle ilgili işlemlerin devam edeceğini dile getirdi. Ayrıca Samsun-Sivas-Kalın Demiryolu’nun yenilendiğini ve yük taşımacılığı işlemlerine devam edildiğini ifade etti.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin 2 bin 251 kilometrelik yüksek hızlı tren ağına sahip olduğunu belirterek, Ankara-Sivas hattının açıldığını ve diğer yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Ayrıca Çorum-Samsun arasındaki demir yolunun yapım çalışmalarına 2025 yılında başlanacağını duyurdu.

Samsun’da Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen raylı sistem projesinden de bahseden Bakan Uraloğlu, modern taşımacılığı şehre kazandırdıklarını ve hattın genişletilmesi gerektiğini vurguladı. Karadeniz’de ilk olan bu projenin şehre hayırlı olmasını diledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Uraloğlu, hafif raylı sistemin otogar ve havalimanına kadar uzatılması konusunda Samsun’da bir çalışma olduğunu ve teknik olarak mümkün olması ve talebin yeterli olması gerektiğini belirtti. Ayrıca raylı sistemlerin genel olarak zarar ettiğini ancak ülke için karlı olduğunu söyledi.

Bakan Uraloğlu’nun Samsun ziyareti ve açıklamalarıyla ilgili detaylar böyle.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir