TÜRASAŞ İSO 500 Listesinde Yükseldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistemler AŞ’nin (TÜRASAŞ), İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) listesinde önceki yıla göre 64 basamak birden yükselerek 2023 finansal verileri doğrultusunda sanayinin dev şirketleri arasındaki yerini sağlamlaştırdığını ifade etti.

TÜRASAŞ, İSO 500 Listesindeki 9 Kamu Kuruluşundan Bir Tanesi

Bakan Uraloğlu, TÜRASAŞ’ın satış hasılatı, brüt katma değer, öz sermaye, dönem karı ve ihracat tutarı gibi kriterler değerlendirilerek belirlenen sonuçlara göre ISO 500 listesinde yer alan 9 kamu kuruluşundan birisi olduğunu vurgulayarak, demiryollarını modern ve yerli araçlarla donattıklarını belirtti. Milli Elektrikli Anahat Lokomotifi Projesi Eskişehir – 5000’in montajını tamamladıklarını ve dinamik testlerine sıra geldiğini söyledi. Ayrıca, Milli Elektrikli Hızlı Trenin 2025 yılında yolcularıyla buluşacağını belirtti.

Milli Elektrikli Tren ve Milli Yük Vagonu Üretimi Devam Ediyor

Bakan Uraloğlu, TÜRASAŞ tarafından üretilen demiryolu araçları hakkında da bilgi verdi. Tasarım hızı saatte 176 kilometre olan Milli Elektrikli Tren setinin uluslararası standartlarda üretildiğini ve Avrupa Birliği Demiryollarında Karşılıklı İşletilebilirlik Sertifikasına sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Milli Yük Vagonunun Avrupa’daki en hafif ve en fazla yük taşıyan vagon olduğunu ifade etti.

Milli Elektrikli Hızlı Tren 2025’te Raylarda Olacak

Bakan Uraloğlu, saatte 225 kilometre hıza uygun ve 8 araçlı olarak üretilecek Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti’nin tasarım çalışmalarının final aşamasında olduğunu ve 2025 yılında raylarda olacağını duyurdu. Ayrıca, Eskişehir – 5000 projesi kapsamında geliştirilen yerli ve milli yeni nesil elektrikli anahat lokomotifinin dinamik testlerine hazırlandığını belirtti.

Yerli Üretimle Ekonomiye Katkı

Bakan Uraloğlu, TÜRASAŞ’ın yerli ve milli ürünlerin imalatına devam ederek ekonomiye katkı sağladığını vurguladı. Eskişehir-5000 projesiyle yaklaşık 115 yerli tedarikçiden temin yapılarak ekonomiye ve cari açığın azaltılmasına büyük katkı sağlandığını belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir