Instagram’a Türkiye’de erişim engeli getirilmesiyle ilgili son dakika açıklaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan geldi. Bakan Uraloğlu, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yapımı devam eden Alanya- Gazipaşa Yolu Gökçebelen Tünel Şantiyesi’nde incelemelerde bulundu. Yürütülen çalışmalara ilişkin brifing aldıktan sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de temsilcileri bulunan bazı sosyal medya platformlarının belirli kurallara uymaları gerektiğini belirtti. Bu kurallara uymayan platformlara uyarılar yapıldığını ancak gerekli işlemlerin yapılmadığını söyledi. Bu nedenle Instagram’a erişim engeli getirildiğini açıkladı. Ancak platformun eksiklikleri gidermesi durumunda engelin kaldırılacağını da belirtti.

Diğer sosyal medya platformlarıyla ilgili bir planlama olup olmadığı sorusuna Bakan Uraloğlu, hukukun ülkeyi yönlendirdiğini ve kurallara uymayan platformlara gerekli müdahalelerin yapılacağını ifade etti. Instagram tarafından erişim engeliyle ilgili herhangi bir karşılık gelip gelmediği sorusuna ise iletişim halinde olduklarını ve platformun kurallara uyduğu takdirde engelin kaldırılacağını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Sayan, sosyal medya platformlarının kurallarına uymalarını ve Türkiye’de de geçerli olan güvenli, temiz ve adil içerik mekanizmasını sağlamalarını talep ettiklerini belirtti. Ayrıca platformların Türkiye’de temsilcilik açmaları ve insan hakları ihlallerine karşı önlem almaları gerektiğini vurguladı.

Sonuç olarak, Türkiye’de sosyal medya platformlarına getirilen erişim engelleriyle ilgili yetkililerin açıklamaları devam ediyor. Platformların ülkedeki yasal düzenlemelere uyum sağlamaları ve kullanıcıların haklarını korumaları bekleniyor. Herkesin kurallara uyması ve temiz bir dijital ortamın oluşturulması için çalışmalar sürdürülüyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir