Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile 10 Ağustos Cumartesi günü hizmete açılan Çukurova Uluslararası Havalimanı’na ilk iniş ve kalkışın Türk Havayolları’nın “TK2462” sefer sayılı “Gölbaşı” isimli uçağı olduğunu belirtti. 11 Ağustos’ta İstanbul’dan havalanan aynı uçak, 11.45’te Çukurova Havalimanı’na iniş yaptı ve 13.00’da İstanbul’a gitmek için buradan kalkış yapan ilk uçak oldu.

Bakan Uraloğlu, 24 saat içerisinde Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda gerçekleşen yolcu ve uçak trafiğine ilişkin verileri paylaştı. 12 Ağustos saat 11.30 itibarıyla iç hatlarda 48, dış hatlarda 26 olmak üzere toplam 74 uçak trafiği gerçekleşti. Hizmet verilen yolcu sayısı ise iç hatlarda 7 bin 486, dış hatlarda 3 bin 622 olmak üzere toplam 11 bin 108’e ulaştı.

Bakan Uraloğlu, bölgedeki hava ulaşımının ihtiyaçlarını karşılamak için Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın önemine vurgu yaparak, bölgesel havacılıkta çıtayı yükseltmeye devam edeceklerini belirtti.

Çukurova Uluslararası Havalimanı’nı ilk kez deneyimleyen yolcular ise havalimanının büyük, temiz ve konforlu olduğunu belirterek geniş ve ferah bir yapıya sahip olduğunu ifade etti. Yolcular, havalimanının yorucu olmadığını ve devletlerine teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir