Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kömürhan Köprüsü’nün Türk mühendisleri ve işçileri tarafından inşa edilmiş bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Köprü, dünya literatüründe 4. sıraya sahip olan 168,5 metrelik tek pilonu ve 380 metrelik orta açıklığı ile dikkat çekiyor. Köprünün inşasında kullanılan 7 bin ton çelik miktarı, Paris’teki Eyfel Kulesi’ndeki çelik miktarına eşdeğerdir. Çelik imalatları ve montaj işlemleri için 450 kilometrelik kaynak işlemi ve 853 kilometrelik kablo uzunluğu kullanıldı.
Kömürhan Köprüsü ve Tüneli’nin yapımı, tasarımı ve kontrolünde yüzde 100 yerli kaynaklar kullanıldı. Bu proje, ülkemizin mühendislik başarısını ve milli kaynakların gücünü yansıtıyor. Köprü sayesinde yılda 100 milyon lira tasarruf edilirken, karbon emisyonu da azaltılıyor. Köprüde enerji tasarrufu amacıyla Kömürhan Güneş Enerjisi Santrali kuruldu ve enerji üretimine başlandı.
Uraloğlu, daha önce de Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu, Zigana Tüneli ve Eğiste Hadimi Viyadüğü gibi projelerin IRF ödüllerine layık görüldüğünü belirtti. Bu ödüller, ülkemizin mühendislik alanındaki ilerlemesini ve gelişimini gösteriyor.