Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı’nın tanıtımını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirdi. Programın amacı ülkemizde 65 nanometre ve altı çip üretimini gerçekleştirmek. Bakan Kacır, program kapsamında 5 milyar dolarlık kaynakla otomotiv, beyaz eşya, elektronik, savunma ve havacılık gibi alanlarda ihtiyaç duyulan çiplerin Türkiye’de üretilmesini sağlayacaklarını belirtti. Türkiye’nin bu alandaki potansiyelini değerlendireceklerini vurgulayan Bakan Kacır, küresel çip pazarının hızla büyüdüğünü ve Türkiye’nin kendi ihtiyaçlarını karşılayacak ve ihracat kabiliyetini geliştireceklerini ifade etti.

HIT-30 programı kapsamında batarya üretim kapasitesini de artırmayı hedeflediklerini söyleyen Bakan Kacır, 4,5 milyar dolara varan desteklerle 80 gigawatt saat batarya üretim kapasitesini Türkiye’de oluşturmayı planladıklarını açıkladı. Elektrikli araçlar ve enerji depolama sektörlerinde kritik ihtiyaç olan bataryaların Türkiye’de geliştirilip üretileceğini belirten Bakan Kacır, 2030’a kadar megawatt saat başına 6 bin dolara kadar hibe destekleri sunacaklarını dile getirdi.

Bakan Kacır, HIT-30 programının Türkiye’yi yüksek teknoloji üretim üssü haline getireceğini ve ülkenin bu alandaki potansiyelini en iyi şekilde değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir