Bakan Kacır, Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’nde, gerçekleştirecekleri açılışların ve attıkları yeni temellerin Niğde’nin büyüme ve kalkınmasına önemli ivme kazandıracağını belirtti.

Açılışını gerçekleştirecekleri toplam yatırım büyüklüğü 5 milyar lirayı aşan 15 tesisin ve 15 milyar lira yatırım hedefiyle temelini atacakları 11 tesisin hayırlı olmasını dileyen Kacır, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bakan Kacır, dünyanın içinden geçtiği buhranlı süreçte bölgesinde güç sahibi, küresel siyasette söz sahibi bir Türkiye olarak sağlam adımlarla, iradeli ve kararlı şekilde büyüme ve kalkınma yolculuğunu sürdürdüklerine değindi. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, ‘Büyük, güçlü, tam bağımsız Türkiye’ hedefi doğrultusunda Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme adına çalıştıklarını vurguladı.

Savunma sanayinde tarihin en büyük yerlileşme hamlesini başlattıklarını, kendi tankını, gemisini, topunu, füzesini, roketini, uçağını, helikopterini, insansız hava araçlarını üretebilen bir Türkiye hedeflediklerini belirten Kacır, savunma sanayinde yakaladıkları ivmeyi yüksek teknolojili diğer alanlara taşıdıklarını ifade etti.

OSB’lerdeki istihdamın 415 binden 2,7 milyona çıktığını ve OSB’lerin Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşınmasında etken güç olduğunu söyleyen Bakan Kacır, OSB’lerin Niğde’nin kalkınmasına ivme kazandırdığını belirtti. 2021’de tescil verilen Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesi ile şehirdeki OSB sayısını 3’e çıkardıklarını ve OSB’lerde 6 bin 700 ilave istihdam oluşturduklarını açıkladı.

Niğde OSB bünyesinde faaliyet gösteren 15 üretim tesisi açılışını gerçekleştirdiklerini ve 11 yeni üretim tesisi için temel atacaklarını aktaran Bakan Kacır, bu tesislerin Niğde’nin ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti. Daha ileri noktalara ulaşmak için Niğde’nin sanayisini güçlendireceklerini ve ikiz dönüşümü sağlayarak rekabetçiliği artıracaklarını dile getirdi.

Protokol üyeleri ve firma yetkilileriyle gerçekleştirdikleri açılış ve temel atma töreninin ardından sanayicilerle basına kapalı bir toplantı gerçekleştiren Bakan Kacır, daha sonra Vali Cahit Çelik ile görüşmek üzere Valiliği ziyaret etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir