Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Karaman’ı ziyaret etti. Bakan Ersoy, Karaman Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ettikten sonra Türkçenin önemine vurgu yaptı. Karaman’ın Türkçenin başkenti olduğunu belirten Bakan Ersoy, dilin hayatımızı anlamlandırdığını ve geçmişle gelecek arasında bağlantı kurmamıza yardımcı olduğunu söyledi.

Türk dizilerinin Türkçeye olan ilgiyi artırdığını ifade eden Bakan Ersoy, Türk dizilerinin yurt dışında da izlenmesi için çalışmalar yaptıklarını ve yabancılara Türkçe kursları açtıklarını dile getirdi.

Turizm konusunda da konuşan Bakan Ersoy, Türkiye’nin turizm potansiyelinin arttığını ve 60 milyon turist hedeflerine doğru ilerlediklerini belirtti. Turizmi çeşitlendirme çalışmaları yaptıklarını ve turizm gelirlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bakan Ersoy, esnafı ziyaret ederek sohbet etti, Mümine Hatun Türbesi’nde dua etti ve Gazi Kültür ve Sanat Evi’nde sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Bu ziyaretlerin, Karaman’ın kültürel ve turistik potansiyelini ortaya çıkarmak ve geliştirmek adına önemli olduğunu belirten Bakan Ersoy, Türkçenin ve Türkiye’nin turizminin geleceği için yapılan çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir