Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Habertürk TV’de “Nedir? Ne Değildir?” programına konuk oldu ve sunucu Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı. Ersoy, turizm rakamlarının grafikler eşliğinde arttığını ve son 6 yıldır koydukları hedefleri tuttuklarını belirtti. Türkiye’nin salgından sonra turizmde hızlı bir toparlanma gösterdiğini ve bu yıl sonunda 60 milyon turist hedeflediklerini söyledi.

Turist ziyaretlerinin hızla arttığını vurgulayan Ersoy, Türkiye’nin tanıtımı için uluslararası haber kanallarıyla anlaşmalar yaptıklarını ve turizmde en etkili reklam veren ülke olduklarını ifade etti. ABD’deki CNN kanalında yapılan Türkiye tanıtımına da değinen Ersoy, Türk Hava Yolları’nın uçtuğu her yeri hedef destinasyon olarak gördüklerini ve global tanıtım anlaşmaları yaptıklarını belirtti.

Ersoy, Instagram’a yönelik erişim yasağı hakkında da konuşarak, Türkiye’nin tanıtımını çeşitli mecralarda gerçekleştirdiklerini ve sosyal medyanın yanı sıra ulusal kanalları da kullandıklarını söyledi. Ayrıca, Kariye Camii’nde ziyaretçi yönetim planı uygulamasına geçileceğini duyurdu.

Turizm gelirleriyle ilgili olarak Ersoy, kişi başı gecelik gelirlerin 80 dolardan 109 dolara yükseldiğini ve Avrupa’daki birçok ülkeden daha iyi olduklarını belirtti. Halk plajları konusunda yapılan çalışmaları da paylaşan Ersoy, hazine arazilerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildiğini ve ücretsiz halk plajları oluşturulduğunu açıkladı.

Bakan Ersoy, vakıf mülkleriyle ilgili alınan kararları ve antik kazı alanlarındaki çalışmaları da detaylı bir şekilde anlattı. Antakya’nın bir müze şehir haline gelmesi için çalışmalar yürüttüklerini ve antik kazı alanlarında hızlı kazı yapılmadığını belirtti. Son olarak, yabancı kazı başkanlıklarına Türk koordinatör kazı başkanları atadıklarını sözlerine ekledi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir