TÜİK tarafından açıklanan temmuz ayı iş gücü istatistiklerini Bolat değerlendirdi

Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’de işsizlik oranının temmuzda bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 8,8 seviyesine gerilediğini belirtti. Bu düşüşün ihracattaki artış ve ithalattaki düşüşün etkisiyle gerçekleştiğini vurgulayan Bolat, ekonomi politikalarının olumlu sonuçlarını somut olarak görmeye devam ettiklerini ifade etti.

İşsizlik oranının haziranda yüzde 9,2 seviyesinde olduğuna dikkat çeken Bolat, bu oranın temmuzda gerilemesinin sevindirici olduğunu söyledi. Ayrıca, istihdam edilenlerin sayısının temmuzda bir önceki aya göre 235 bin kişi artarak 32 milyon 712 bin kişiye yükseldiğini ve istihdam oranının da 0,3 puan artışla yüzde 49,6 seviyesine ulaştığını belirtti. Genç nüfustaki işsizlik oranının da bir önceki aya göre 1,0 puan azalarak yüzde 16,6 olduğunu paylaştı.

Yılın ikinci çeyreğindeki yüzde 2,5’lik ekonomik büyümenin yarısının net mal ve hizmet ihracatından kaynaklandığını belirten Bolat, yerli ve milli üretimi korumak amacıyla alınan önlemlerin ihracata destek olduğunu söyledi. 2024 yılında ihracattaki artış ve ithalattaki azalış eğiliminin devam etmesinin beklendiğini ifade eden Bolat, iş gücü göstergelerindeki olumlu gelişmelerin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat önceliklerine yönelik programın başarısını gösterdiğini belirtti.

Sorular:
1. Temmuz ayı iş gücü istatistiklerine göre Türkiye’de işsizlik oranı ne kadar azaldı?
2. İstihdam edilenlerin sayısı temmuzda ne kadar arttı?
3. Genç nüfustaki işsizlik oranı ne kadar azaldı?
4. Ekonomik büyümenin yarısı hangi kaynaktan elde edildi?
5. 2024 yılında ne gibi eğilimler beklenmektedir?

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir