Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Osmaniye’ye ziyaret gerçekleştirdi. AK Parti’nin “Türkiye Buluşmaları” çerçevesinde programına katılan Bakan Bayraktar, deprem bölgesinin ihtiyaçlarını yakından takip ettiklerini belirtti. Bayraktar, deprem sonrası deprem konutlarının altyapısının iyileştirilmesi için çalışmaların hızlandığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin doğalgaz ve petrol üretimindeki bağımsızlığını arttırmak amacıyla yapılan çalışmalardan bahsetti.

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin petrol ve doğalgaz alanındaki üretimini artırmayı hedeflediklerini vurgulayarak, Şırnak Gabar’da yapılan petrol keşfinin Türkiye için büyük bir başarı olduğunu belirtti. Ayrıca, ülkenin enerji bağımsızlığını arttırmak için sürdürülen çalışmalardan ve terörle mücadelede elde edilen başarıların ekonomik kalkınmaya olan etkisinden bahsetti.

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltarak ekonomik gücünü artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Gabar’daki petrol üretiminin artırılması ve terörle mücadelede elde edilen başarıların ülkenin ekonomik büyümesine katkı sağladığını belirtti.

Son olarak, Bakan Bayraktar, Türkiye’nin 2024 yılında kredi derecelendirme kuruluşlarından not artırımı alan tek ülke olmasının önemine vurgu yaparak, ülkenin ekonomik istikrarını ve güvenilirliğini korumak adına yapılan çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir