Bakan Bayraktar ve Balıkesir’deki Eti Maden Fabrikası Açılışı Hakkında

Bakan Bayraktar, Balıkesir’deki Eti Maden Fabrikası açılış törenine katıldı. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Mustafa Canbey ve İsmail Ok ile Eti Maden Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aydin da törende yer aldı. Bakan Bayraktar, yaptığı konuşmada enerji ve madencilik sektörünün Türkiye’nin büyümesi ve halkın refahının artması için kilit öneme sahip olduğunu vurguladı.

Enerji ithalatının azaltılması hedefiyle çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Bayraktar, Türkiye’nin doğalgaz ve petrol arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sakarya Gaz Sahası’nda günlük 6 milyon metreküp üretim yapıldığını ve bu üretimin artarak devam edeceğini açıkladı.

Doğal gaz ve elektrik faturalarının devlet tarafından yüzde 60 oranında karşılandığını söyleyen Bakan Bayraktar, sosyal adaleti sağlamak adına destek modelini geliştireceklerini belirtti. Ayrıca Türkiye’nin doğal gaz altyapısında önemli ilerlemeler kaydedildiğini ve diğer ülkelere gaz ihraç edildiğini açıkladı.

Madencilik sektöründeki potansiyeli vurgulayan Bakan Bayraktar, Eti Maden’in bor üretiminde elde ettiği gelirlerin arttığını ve katma değerli üretim stratejisinin benimsendiğini söyledi. Granül fabrikasının açılışıyla ilgili bilgi veren Bakan Bayraktar, tesisin yıllık gelirinin 700 milyon lira olacağını ve istihdamın artacağını belirtti.

Bakan Bayraktar, granül fabrikasının Türkiye’nin katma değerli madencilik hedeflerine önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, tesisin Balıkesir’e ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir