Antalya Havalimanı’nda 2024 Yılı Rekoru Kırıldı

Antalya Havalimanı’nda dün gerçekleşen uçuş trafiği rekor kırdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, havalimanında dış hatlarda 1066, iç hatlarda ise 120 uçuşun gerçekleştiğini belirtti. Toplamda 1186 uçak trafiğine hizmet verildiği bilgisini paylaşan Bakan Uraloğlu, aynı gün iç hatlarda 19 bin 477, dış hatlarda ise 197 bin 664 olmak üzere toplam 217 bin 141 yolcuya hizmet verildiğini aktardı.

Bu olağanüstü rakamlar neticesinde hem yolcu hem de uçak trafiğinde 2024 yılının rekorunun kırıldığı vurgulandı. Antalya Havalimanı, ziyaretçi ve sefer sayısındaki bu artışla önemli bir başarıya imza atmış oldu. Artan talep ve güvenlik standartlarına uyum sağlama konusundaki başarısıyla dikkat çeken havalimanı, sektördeki lider konumunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Antalya Havalimanı’nın başarısı, Türkiye’nin havacılık sektöründeki önemli bir aktör olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu rekorun, havalimanı çalışanları ve yönetiminin özverili çalışmalarının bir sonucu olduğunu belirtmek gerekir. Gelecek yıllarda da benzer başarıların devam etmesi ve Türk havacılık sektörünün dünya genelindeki etkinliğinin artması temennisiyle, Antalya Havalimanı’nı tebrik ediyoruz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir