Evrensel Posta Birliği (UPU) Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu, Ankara’da 16-17 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açılış konuşması yapacağı forum, posta politikaları konusunda üye ülkeler arasında koordinasyonu sağlayan UPU tarafından düzenlenmektedir.

Bakan Uraloğlu, forumun 2 gün süreceğini ve Avrupa ve Orta Asya’dan kilit paydaşların bir araya geleceğini belirtti. Posta sektörünün değişen pazar taleplerine uyum sağlaması ve dijital altyapıdan nasıl yararlanabileceği konularının ele alınacağını vurguladı.

Forum, küresel posta ağının daha etkin ve kapsayıcı hale gelmesine katkı sağlayacak bir yol haritası oluşturmayı amaçlamaktadır. Posta ekosistemindeki yenilikleri teşvik etmek, teknolojik gelişmeleri desteklemek ve bölgesel/küresel kalkınma hedeflerine katkı sağlamak da forumun gündem maddeleri arasında yer almaktadır.

Bakan Uraloğlu, üye ülkeler arasındaki iş birliği ve bilgi paylaşımının posta kapasitesini artırmadaki önemine vurgu yaparken, kapsayıcılık ve dayanıklılığın güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Forumda yapılacak tartışmaların posta sektöründe atılması gereken adımları belirleyeceği belirtildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir