Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın 26 Nisan 2023 tarihinde hizmete sunulduğunu ve İstanbul-Sivas Hattı’nda ise yolcu taşınmasına 4 Mayıs 2024’te başlandığını belirtti. Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerinin Ankara merkezli YHT ağına bağlanmasıyla yaklaşık 1,3 milyon vatandaşın hızlı tren konforuyla tanıştığını ifade eden Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT Hattı ile şu ana kadar 1 milyon 306 bin 159 yolcunun seyahat ettiğini, İstanbul-Sivas YHT Hattı ile ise sadece 4,5 ayda 200 bin 186 yolcunun seyahat ettiğini açıkladı.

Elmadağ ve Yıldızeli istasyonlarının 23 Eylül’de hizmete açılacağını duyuran Bakan Uraloğlu, bu istasyonların yolculara daha konforlu ve hızlı ulaşım imkanı sunacağını belirtti.

Türkiye’nin toplam 2 bin 251 kilometrelik hızlı tren hattının ülkenin kalkınma hedeflerine katkı sağladığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, hızlı tren ağının ekonomik ve sosyal kalkınmaya önemli katkılar sağladığını ve vatandaşların daha güvenli ve kısa sürede seyahat edebildiğini dile getirdi.

Son dakika haberlerine göre, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yönter, CNN TÜRK’te yaptığı açıklamada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Maaşı 40 milyon lira olan ancak çalışan bulunamayan bir işe dikkat çeken bir haber de gündemde. Yapılacak tek şeyin bir deniz fenerinde konaklamak ve gemilerin geçişini kontrol etmek olduğu bu iş için çalışan bulunamadığı belirtiliyor. En uzun çalışma süresinin sadece 9 gün olduğu bu işte neden kimse çalışmak istemiyor sorusu akılları karıştırıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir