Türkiye Enerji Arzı ve İstihdamına Katkı Sağlayacak Dev Nükleer Santral: Akkuyu NGS

Bakan Bayraktar, Mersin’deki Akkuyu NGS’de yapılan çalışmaları yakından inceledi. Burada 4 reaktörün aynı anda inşa edildiğini belirten Bayraktar, dünyanın en büyük nükleer santral şantiyesinde olduklarını ve 30 binin üzerinde çalışanın bulunduğunu ifade etti.

Akkuyu’nun Türkiye için enerji arz güvenliği ve iklim hedefleri açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Bayraktar, santralin devreye alındığında ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacak kapasiteye sahip olacağını belirtti. İlk reaktörün devreye alınmasıyla birlikte diğer reaktörlerin de sırayla devreye gireceğini sözlerine ekledi.

Akkuyu’dan elde edilecek temiz enerjinin 30 milyon ton karbon emisyonunu azaltacağını belirten Bayraktar, Türkiye’nin nükleer enerji alanındaki 70 yıllık hayalinin Akkuyu Nükleer Santrali ile gerçekleştiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı liderliğinde 2010 yılında Rusya Federasyonu ile yapılan anlaşma sonucu bu sürecin başladığını belirten Bayraktar, gece gündüz devam eden çalışmaların sonunda Türkiye’nin temiz kaynaklardan karbonsuz enerji arz güvenliğine kavuşacağını söyledi.

Nükleer enerjide 2050 yılı için 20 bin megavatlık bir hedefe doğru ilerlediklerini belirten Bayraktar, Türkiye’nin enerji arzını temiz kaynaklardan karşılamaya devam edeceğini ifade etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir