Manda Yetiştiriciliği: Genç Girişimcinin Başarısı

Yakın geçmişe kadar yüksek sayıda manda popülasyonu bulunan Türkiye’de, son yıllarda manda sayısı hızla azaldı. 1960’lı yıllarda 1 milyonun üzerinde olan manda sayısı, 2022’de 121,077’ye geriledi. Bu durum, manda sütü ve ürünlerine olan talebi artırdı. İşte bu talebi fırsata çeviren genç girişimci Pelin Barlas, manda sütü teminindeki zorluğu keşfetti ve bir çözüm bulmaya karar verdi.

İletişim fakültesinden mezun olduktan sonra iş arayan Barlas, manda yetiştiriciliğinin azalmasıyla ortaya çıkan gıda temini sorununu fırsata çevirdi. 2019’da Antalya’da bulunan ailesine ait atıl çiftliği devralan Barlas, burada manda yetiştiriciliğine başladı. 3 anaç ve 11 manda ile işe başlayan Barlas, manda sütü satışından elde ettiği gelirle hayvan sayısını kısa sürede artırdı.

Çiftlikte yaşayan Barlas, her gün hayvanlarla ilgilenerek çiftliğin işlerini yürütüyor. 5 yılda 70 manda ve 15 inek sayısına ulaşan genç girişimci, hayvancılığın zorluklarına rağmen başarılı bir şekilde işini sürdürüyor. Ayrıca, hayvancılık alanında kendisini geliştirmek için eğitim almaya devam ediyor.

Barlas, manda yetiştiriciliğine başladığı dönemde çevresindekilerin şüpheyle yaklaştığını ancak şimdi müşterilerinin şaşırdığını belirtiyor. Her gün hayvanların bakımıyla ilgilenen Barlas, hayvanları ve hayvancılığı sevdiğini ifade ediyor. Kendisine zaman ayırmayı ihmal etmeyen genç girişimci, işini severek ve özveriyle sürdürüyor.

Pelin Barlas’ın hikayesi, genç girişimcilere ilham olurken, manda yetiştiriciliğinin önemine ve potansiyeline dikkat çekiyor. Hayvancılık sektöründe başarılı olmak isteyenler için Barlas’ın tecrübeleri yol gösterici olabilir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir