Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖKDİL) sınavına katılan adaylar, cevap kağıtlarının optik okuyucular tarafından okunmasıyla elde edilen cevaplarını ve doğru yanıtları 10 gün boyunca ÖSYM’nin internet sitesinde görüntüleyebilecekler. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle “https://ais.osym.gov.tr” adresine giriş yaparak cevap kağıdı görüntüleme ekranını seçebilecek ve kullandıkları cevap kağıdı görüntüsüne, işaretlemelerine, optik okuyucu tarafından okunan cevaplarına ve doğru cevaplara erişebilecekler.

Her soru için soru kökü, cevap seçenekleri ve doğru cevabın yer aldığı form üzerindeki soru numaralarını tıklayarak detaylı bilgi alabilecekler. Adayların sınavda kullandıkları kitapçıkta yer alan sorular, testteki doğru, yanlış ve boş cevap sayılarıyla birlikte ham puanları da görüntülenecek.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim faaliyetleriyle bağlantılı olan kitap, kırtasiye ve diğer eğitim materyalleri için öğrenci velilerinden talep edilen fahiş fiyatlar konusunda harekete geçerek özel okullara yönelik inceleme başlattı. Bu inceleme sonucunda özel okulların fiyat politikaları ve öğrenci velilerinden talep ettikleri ücretler incelenecek ve gerekli önlemler alınacak.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir