Sevgi Kırmızıbekmez ve Zehranur Döğenci, Kabataş Erkek Lisesi’nde 5 yıl birlikte okudular ve YKS’ye daha iyi hazırlanmak için İstanbul’da ailelerinden ayrı eve çıkmaya karar verdiler. Ailelerinin onayı ve desteğiyle bir daire kiralayarak yoğun bir çalışma programı uyguladılar. Bu süreçte birbirlerine destek olan ve motive eden iki öğrenci, YKS’de başarılı olarak İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazandı.

Kırmızıbekmez, Almanca birincisi ve sayısal 2 bin 61’inci, Döğenci ise sayısal 2 bin 572’inci olarak hedefledikleri fakülteye girmenin mutluluğunu yaşadı. İkili, ortak bir hayali gerçekleştirmenin keyfini sürdüklerini belirtti. Özellikle eğitimleri süresince birlikte hazırladıkları çalışma planı ve karşılıklı motivasyonun başarılarına büyük katkı sağladığını vurguladılar.

Kırmızıbekmez, bireysel bir süreç gibi görünse de aslında YKS’yi beraber kazandıklarını ve birbirlerine destek olduklarını söyledi. Döğenci ise başarılarının ardında yatan motivasyonun birlikte çalışmaları ve hedeflerine odaklanmaları olduğunu dile getirdi. İkili, ayrılmaz bir ikili olduklarını belirterek birlikte geçirdikleri 5 yılın üstüne 6 yıl daha birlikte eğitim alacak olmanın mutluluğunu paylaştı.

Ailelerinin sınav sürecindeki desteklerine vurgu yapan Döğenci, onların maddi ve manevi desteği sayesinde bu süreci başarılı bir şekilde atlattıklarını belirtti. Her YKS öğrencisine arkadaşından destek almayı öneren Döğenci, birbirlerine verdikleri destek sayesinde psikolojik olarak güçlü olduklarını ve başarılı olduklarını ifade etti.

Bu özgün içeriğin daha fazlasını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir