Kastamonu Üniversitesi 2024 Yılı Projeleri

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, Kastamonu’da düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu (İKK) 2024 yılı 2. toplantısında yaptığı konuşmada üniversitenin yürüttüğü projeler hakkında detaylı bilgiler verdi.

Eğitim Projeleri

2024 yılında yürütülen projelerin 7 tanesi eğitim alanında yer almaktadır. Üniversitenin Eğitim ve Kültür Kampüsü merkezi için ön proje ve uygulama projeleri hazırlanmış olup, hakediş noktasında ödemeler henüz gerçekleşmemiştir. Diğer eğitim projeleri arasında sınıflar ve merkezi birim projesi de bulunmaktadır.

Sağlık Projeleri

Üniversitenin Diş Hekimliği Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi için 2024 yılı başlangıç ödeneği yaklaşık 90 milyon TL’dir. Bu projenin toplam bütçesi ise yaklaşık 116 milyon TL olup, 2025 yılında tamamlanması planlanmaktadır. Ayrıca hastanenin ihtiyaç duyduğu ikinci MR için de hizmet alım izni verilmiş ve ihale süreci başlatılmıştır.

Diğer Projeler

Üniversitenin devam eden muhtelif işleri ve kampüs altyapı projesi için de 2024 yılında ödenek ayrılmıştır. Ayrıca Üniversite, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Yüksek Öğretim Kurumu tarafından koordine edilen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması projesi kapsamında Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşmıştır.

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Projeleri

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, hastane projeleri hakkında bilgiler vererek, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne eklenen yeni anjiyografi cihazı ve ikinci MR hizmeti hakkında detaylar paylaştı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir