ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024-YÖKDİL/2 sınavı 81 il ve 87 sınav merkezinde, 349 binada ve 4 bin 16 salonda gerçekleştirilecek. Sınav saat 10.15’te başlayacak ve adaylar saat 10.00’dan sonra içeri alınmayacak.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan sınavda, İngilizce alanında fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimlerden; Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde ise sadece sosyal bilimler alanından sorular sorulacak. Adaylara çoktan seçmeli 80 soru için 180 dakika cevaplama süresi verilecek. Sınav 13.15’te sona erecek ve engelli adaylar için ek süre verilebilecek.

Kimlik kartı kaybolan ya da kimlik kartı olmayan adaylar için sınav günü il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık tutulacak. Sınav sonuçları 29 Ağustos’ta açıklanacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınava 101 bin 96 adayın katılacağını ve toplam 15 bin 162 kişinin sınav günü görev yapacağını belirtti. Sınav güvenliği için 2 bin 249 emniyet mensubunun görev yapacağını aktaran Ersoy, YÖKDİL/2’ye 267 engelli adayın başvurduğunu söyledi. Ayrıca, sınava başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocuklarının sınav ücretinden muaf tutulduğunu ve 746 adayın bu haktan yararlandığını belirtti. Tüm sınav görevlilerine kolaylıklar dileyen Ersoy, adaylara da şimdiden başarılar diledi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir