Bakanlık Spekülasyonlarını Yalanladı: Okulların Açılışı Ertelenmeyecek

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, sosyal medyada Bakanlıkla ilgili spekülasyonların çok fazla olduğunu belirterek, okulların açılmasının erteleneceğine dair bir gündemlerinin olmadığını açıkladı. Tekin, öğretmenlerin seminer döneminin 2 Eylül’de başlayacağını ve 9 Eylül itibarıyla normal akademik takvimin başlayacağını söyledi.

Ara tatillerin kaldırılmasıyla ilgili bir planlarının olmadığını vurgulayan Tekin, öğretmenlerin uzaktan yürüttükleri seminer dönemi etkinliklerini yüz yüze yapacaklarını belirtti. Öğrenciler açısından tatilin kalkması gibi bir durumun gündemlerinde olmadığını ifade etti.

Öğretmen atamalarına ilişkin Danıştay’ın kararını beklediklerini belirten Tekin, takvimlerini hazır bir şekilde tuttuklarını ve karar çıktıktan sonra süreci hızla yürüteceklerini söyledi.

Deprem Bölgesinde Dayanışma Projesi Devam Ediyor

Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), geçen yıl başlattığı “Öğretmen İyi Olursa Dünya İyi Olur” projesinin ikinci ayağını Tarsus Amerikan Koleji’nde gerçekleştirdi. 12 ildeki 90 eğitimcinin katıldığı programda, afetlerin psiko-sosyal etkilerinden travma sonrası eğitimdeki dayanışmanın önemine kadar birçok konuda eğitimler düzenlendi. Ayrıca eğitimcilerin motivasyonlarını artırmaya yönelik sosyal etkinlikler gerçekleştirildi. Programın devamında ayda bir çevrimiçi eğitimler düzenlenecek.

Eğitim Servisi

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir