Mülakat Skandalı ve Öğretmen Atamaları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’ndan bir kişinin yanlışlıkla öğretmen atamalarının açıklandığı ortaya çıktı. Danıştay kararı beklenirken, atama puanlarının yüzde 50 KPPS puanı ve yüzde 50 mülakat puanı üzerinden yapılması talep ediliyor.

Deprem Riski ve Okul Yapıları

2002 sonrasında inşa edilen derslikler deprem mevzuatına uygun olup, yıkılanlar genellikle 2002 öncesine ait. Yüzde 80’i deprem açısından incelenen okulların yüzde 10’u 2025-2026 eğitim yılında ilave dersliklerle güçlendirilecek.

Ücretsiz Yemek Hizmeti ve Özel Okullar

Şu anda 3 milyon üzerinde öğrenci ücretsiz yemek hizmetinden faydalanırken, özel okulların hizmet kalitesi ve ücretleri denetlenecek. Özel okulların öğrencilerden nakit ücret aldığı iddiaları üzerine yapılan denetimler sıkılaştırılacak.

Fransız Okulları ve Yabancı Öğrenci Alımı

Fransız okullarının Türk öğrenci kabul etmesi için mevzuata uygun hale gelmesi gerektiği belirtilirken, Fransız büyükelçisiyle yapılan görüşmeler sonucunda uluslararası bir sözleşme ile Türk öğrenci alımının düzenleneceği belirtiliyor.

Temizlik Personeli ve Ders Kitapları

30 bin temizlik personelinin alınmasıyla okullardaki temizlik sorununun çözülmesi hedeflenirken, sınıf tekrarı nedeniyle ders kitaplarına ulaşamayan öğrenciler için çözümler aranıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir