Yüksekova ilçesi Yeni Mahalle’de yaşayan 2 çocuk babası inşaat işçisi Mehmet Şerif Karahan, kızı Hira’nın Anıtkabir’i ziyaret etme hayalini gerçekleştirmek için 3 yıl önce evinin önüne kardan Anıtkabir yaptı. Karahan, kızının isteği üzerine kardan bir aslan ve ‘Aslanlı Yol’ da yapıp boyayarak bu hayali gerçekleştirdi.

Karahan’ın çabaları haberleştirildikten sonra Yüksekova’da görevli komutanlar aileyi ziyaret ederek dönemin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın selamını iletti ve Ankara’ya davet etti. Ayrıca Türkiye’nin çeşitli illerinden siyaset, sanat ve iş dünyasından yüzlerce kişi de aileyi arayarak destek olmak istediklerini iletti. Hira, Bakan Akar’ın daveti üzerine Ankara’ya giderek Anıtkabir’i ziyaret etme şansını elde etti.

Bu olay Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Yılın Babası’ başlığı ile ilkokul 4. sınıf Türkçe ders kitabına konu olarak eklenerek öl immüş oldu. Hira, mutluluğunu okuldaki arkadaşları ve öğretmenleriyle paylaşarak bu deneyimi anlattı. Babası Mehmet Şerif Karahan’ın vatan sevgisini ve fedakarlığını öğrencilere aktardığı için teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Çetin, Yüksekova’nın bu olayla gündeme gelmesinden mutluluk duyduklarını belirtirken Türkçe öğretmeni Sevilay Yörük de Hira ve babasının ders kitabına konu olmalarının sevindirici olduğunu ifade etti. Bu olay, vatan sevgisi ve fedakarlık konularında öğrencilere güzel bir örnek teşkil etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir