Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Vialand Tema Park’ta gerçekleşen Bilinçle İlerleme Zamanı (BİZ) Projesi etkinliğine katıldılar.

BİZ Projesi, eğitime ilk adımı atan çocuklara ve ailelerine destek olmayı amaçlayan bir projedir. Bakan Göktaş, proje kapsamında ailelerin heyecanını paylaşarak, Türkiye genelinde okula ilk defa başlayacak çocukların ailelerine destek olmayı hedeflediklerini belirtti. Projenin amacının özgüvenli, geleceğe umutla bakan, güçlü ve vicdanlı çocuklar yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise eğitim süreçlerinde ailenin önemine dikkat çekerek, bu yıl aileleri eğitim sürecine dahil etmeyi planladıklarını ifade etti. Öğretmenlerin ve velilerin birlikte hareket ederek büyük bir aile olmalarını ve eğitim sürecine birlikte katkıda bulunmalarını önerdi.

Tekin ayrıca, TÜSİAD’ın “Geleceğimiz için Eğitimi Birlikte Konuşmak” konferansında yaptığı konuşmada, yeni müfredatın pedagojik açıdan tamamlanmış bir çalışma olmadığını, sürekli güncellenebilecek bir başlangıç evresi olduğunu belirtti.

Bu etkinlikler ve projelerle, çocukların eğitim sürecinde ailelerin ve öğretmenlerin işbirliğini önemseyen bir yaklaşım benimsenmekte ve eğitimde kaliteli ve başarılı bir gelecek hedeflenmektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir