Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Fransız okulları arasındaki krizde bazı anlaşmalara varıldı. MEB ile Fransa Büyükelçiliği arasında Türkiye’de eğitim veren Charles De Gaule ve Pierre Loti Fransız okullarının hukuki statüsü konusunda anlaşmazlıklar yaşanmıştı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların mevzuata uygun olmadığını belirtmişti. Ancak, yapılan müzakereler sonucunda bazı noktalarda anlaşmaya varıldı.

  1. Fransa’da yaşayan Türk öğrenciler için Türkçe öğrenimini içeren bir eğitim iş birliği anlaşması üzerinde çalışılacak.
  2. Yasal statü verilinceye kadar adı geçen okullara yeni Türk öğrenci kabul edilmeyecek.
  3. 2024 yılı itibarıyla yeni Türk öğrenci kaydı yapılmayacak, mevcut öğrencilerin listesi MEB’e teslim edilecek.
  4. Türk dili, kültürü, edebiyatı, tarihi ve coğrafyası dersleri MEB tarafından görevlendirilen öğretmenlerce okutulacak.

    Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne bağlı Ernst-Reuter Okulu’na da Türk vatandaşlarının kabul edilemeyeceği bildirildi. MEB, Pakistan ile de görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, 12 okulla ilgili yasal dayanak oluşturulması için çalışmalar sürüyor.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Belgede, mesleki eğitimin ekonomik kalkınmada önemli rol oynadığı vurgulandı. Bu belge, bireylerin beceri kazanmalarını destekleyerek iş gücü piyasasına katılımlarını sağlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan belge, resmi siteden yayımlanacak.

    Kaynak: Milliyet

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir