Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner tarafından imzalanan bir yazı ile 81 il valiliğine “özel okullarda fahiş fiyat artışı” konusunda bilgi verildi. Yazıda, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na atıfta bulunularak özel okulların öğrenci ve kursiyerlerden alabilecekleri ücretlerin belirlenmesi gerektiği hatırlatıldı. Bu ücretler arasında yemek, kahvaltı, servis, pansiyon/yatakhane, kitap-kırtasiye, kıyafet, etüt gibi hizmetler de yer almakta ve velilerin bu hizmetlerden faydalanabilmesi için ücretlerin mayıs sonuna kadar belirlenmesi gerektiği vurgulandı.

Yazıda, özel okulların kâr amacı gütmelerine izin verilmediği ve eğitim faaliyetlerinde sadece devletin belirlediği sınırlar çerçevesinde ücret artışı yapabilecekleri belirtildi. Ayrıca, eğitim ve öğretim sürecinde kullanılan kitap, kırtasiye gibi materyallerin fiyatlarında da fahiş artışlara izin verilmeyeceği vurgulandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların fiyat politikalarının belirlenen kurallara uygun şekilde uygulanmasını ve bu konuda hassasiyet gösterilmesini istedi. Ayrıca, yazıda belirtilen kurallara uymayan okulların incelenmesi gerektiği belirtildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir