Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçları bugün açıklandı. Malatya’daki depremzede öğrenci Arda Taşdemir, Sayısal alanda ipi göğüsleyerek YKS-AYT’de Türkiye birincisi oldu.

Arda Taşdemir, 6 Şubat 2023’te yaşanan deprem sonrasında eğitim hayatına devam etmek için memleketi Elazığ’a giderek Cemil Meriç Fen Lisesi’ne transfer oldu. Geçen yıl YKS sınavına giren Arda, depremin stresi nedeniyle ilk 5 bine girmişti. Ancak istediği sonucu alamayınca tercih yapmadan yeniden hazırlanmaya karar verdi. Bu süreçte ailesi ve öğretmenlerinin desteğiyle çalışarak Türkiye birincisi oldu.

Arda’nın hedefi İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ). Sınavlarda başarılı olmak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Arda, eksiklerini belirleyip üzerine gitmelerini, sınavları iyi analiz etmelerini ve psikolojilerini sağlam tutmalarını önerdi.

Arda’nın babası Gökhan Taşdemir, oğlunun hedefleri doğrultusunda inatla çalıştığını ve başarısında disiplinli çalışmanın payının büyük olduğunu belirtti. Anne Serpil Taşdemir ise Arda’nın ahlaki ve eğitim yönünden kendilerini hiç üzmediğini ve bu başarının en büyük kahramanının oğlu olduğunu ifade etti.

Kurs merkezi ve ilkokul öğretmenleri de Arda’nın başarısına sevinçle ortak oldu. Arda’nın lise mezunu olarak girdiği YKS’de birinci olması büyük bir başarı olarak değerlendirildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir