Şahin Çakar: Sosyal Hizmetten Hukuk Fakültesine

Şahin Çakar, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2015 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na atandı ve İzmir İl Müdürlüğü’nde çalışmaya başladı. Ancak çocukluk hayali avukatlık olan Çakar, 2018 yılında üniversite sınavına girerek İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kaydoldu.

Çakar, hukuk eğitimine öncelik vererek çalışma hayatını sonlandırmak zorunda kaldı. Pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından göreve çağrıldı ve Denizli Devlet Hastanesi’nde sosyal hizmet uzmanı olarak çalışmaya başladı.

2020 yılında Nottingham Üniversitesi’nde klinik psikoloji bölümünde yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan eşi Fatma Çakar ile hayatını birleştiren Şahin Çakar, eşinin yanında İngiltere’de yaşadı. Çiftin 15 aylık kızları Sofya, annesinin mezuniyet törenlerine bile tanıklık etti.

’21 Kişiydik, 18’i Avukat Oldu’

Çakar, hukuk fakültesine kayıt yaptırmak için ilk 100 bine girmenin koşul olduğunu ve bunu başararak hukuk eğitimine başladığını belirtti. Kendisinin de çocukluk hayali olan avukatlık mesleğini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu söyleyen Çakar, “Lisedeki sınıfımda 21 kişiydik, 18’i avukat oldu. O dönem onlardan geride kaldım. Sosyal hizmet bölümünü kazandım ama içimde uhde kalmıştı. Bütün çevrem avukattı. Onlar gibi olmak istiyordum” dedi.

‘Kızımın da Avukat Olmasını İstiyorum’

Çakar, kızı Sofya’nın da ileride avukat olmasını istediğini belirtti. Kendisi stajını tamamlayıp kendi ofisini açtıktan sonra ikinci kez işinden istifa edeceğini söyleyen Çakar, ailesiyle birlikte mutlu bir gelecek hayal ettiğini ifade etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir