Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte, çalışan ebeveynler çocuklarını yaz okuluna göndermeye başladılar.

Çeşitli spor dallarının ağırlıkta olduğu yaz okullarına başvurmadan önce uzmanlardan tavsiye almak önemlidir. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ela Tarakçıoğlu, çocukları uygun spora yönlendirmenin önemine dikkat çekiyor. Çocukların esnek olması nedeniyle jimnastiğe veya skolyoz gibi sorunları olan çocukların yüzmeye yönlendirilmesinin riskli olabileceğini belirtiyor. Uzmanlar, çocukların spora yönlendirilme yaşının 12 olduğunu ve spora ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi olmadığını vurguluyor.

Bu nedenle, çocuklarınızı spor okullarına gönderirken uzman tavsiyesi alarak doğru spor dalını seçmeye özen göstermelisiniz. Sağlık açısından en uygun sporu seçmek, çocuğunuzun fiziksel ve ruhsal gelişimi için önemlidir.

Spor okullarına başvurmadan önce uzmanlardan alacağınız tavsiyelerle çocuğunuzun en doğru spora yönlendirilmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede çocuğunuzun yaz tatilini hem eğlenceli hem de sağlıklı bir şekilde geçirmesine yardımcı olabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir