Anadolu Üniversitesi, Avrupa’nın en iyi 500 üniversitesi arasına girmeyi başardı

Anadolu Üniversitesi, İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symond (QS) tarafından açıklanan Avrupa’nın en iyi 500 üniversitesi listesinde yer aldı. Bu başarı, üniversitenin akademik saygınlık, fakülte başına atıf sayısı, istihdam oranı, öğrenci oranı, uluslararası öğrenci sayısı, uluslararası araştırma ağları gibi kriterlerde gösterdiği yüksek performansla elde edildi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, bu başarının kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Rektör Erdal, üniversitenin ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği başarıların, bilim, eğitim ve topluma hizmet alanlarına odaklanarak yürütülen çalışmaların bir sonucu olduğunu vurguladı. Üniversitenin eğitim ve araştırma kapasitesini artırmak için bürokrasiyi azaltarak teşvik uygulamalarını güçlendirdiklerini ve uluslararası standartlara uygun bütçe düzenlemeleri yaptıklarını belirten Rektör Erdal, sürdürülebilir bir başarı için kurumsal verileri takip ettiklerini ve farkındalığı artırmak için çalıştıklarını söyledi.

Anadolu Üniversitesi, 42 ülkeden binlerce üniversitenin yer aldığı sıralamada 487. sırada yer alarak uluslararası alandaki prestijini güçlendirdi. Bu başarı, üniversitenin bilimsel çalışmalardaki istikrarlı yükselişini ve uluslararası alandaki saygınlığını pekiştirdi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir