Tercih Sürecinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ – Tercih sürecinde adayların bölümlerin taban puanları, başarı sıralarından, burs, yurt, öğrenim ücretlerine kadar merak ettiği birçok sorunun cevabı, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alıyor. Tercihlerde bu yıl da baraj yok. Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı hesaplananlar Tablo 3’te yer alan ön lisans programlarını; Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi’nde (YDT) ilgili puan türünde puanı hesaplananlar ise Tablo 4’teki lisans programlarını tercihleri arasında gösterebilecekler.

Özel Şartlar ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

– Kılavuzu iyi inceleyin ve tercih listenizi istek sıranıza göre oluşturun. Listenize kazandığınız zaman pişman olabileceğiniz bir programa yer vermeyin. Her tercihinizde kendinize “Kazanırsam, mutlu olur muyum?” sorusunu sorun.

– Kılavuzdaki “Özel Koşul ve Açıklamalar” sütununu dikkatlice inceleyin. Koşullarını tam olarak karşılamadığınız programları tercih etmeyin. Tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların sorumluluğu adaya aittir.

– Bir programı kazanıp kaydolmazsanız, gelecek yıl sınava girdiğinizde Ortaöğretim Başarı Puanınızın (OBP) yarı yarıya düşeceğini unutmayın.

– Tercih süreci içinde listenizde değişiklik yapabilirsiniz. Süreç tamamlandıktan sonra değişiklik yapamazsınız. Tercih listenizi tamamlamadan önce son kontrolleri yapmayı unutmayın.

Başarı Barajı

Tercihlerde baraj kalktı ancak bazı programlarda başarı sırası sınırlaması devam ediyor. Belirlenen başarı sıralarının altında olan adaylar, belirli programları tercih edemeyecekler.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir