Geçtiğimiz günlerde düzenlenen 2024-YÖKDİL/2 sınavı, Türkiye genelinde 81 il ve 87 sınav merkezinde gerçekleştirildi. Toplamda 349 binada ve 4 bin 16 salonda yapılan sınav, saat 10.15’te başladı ve saat 10.00’dan sonra adaylar sınav binalarına alınmadı.

Bu sınavda, 101 bin 96 adayın başvurduğu görüldü. İngilizce alanında fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler soruları yer alırken, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece sosyal bilimler alanından sorular soruldu. Adaylara toplamda 80 soru için 180 dakika cevaplama süresi verildi ve sınav 13.15’te sona erdi.

Sınav sonuçları, 29 Ağustos’ta açıklanacak ve bu tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

Ayrıca, son günlerde Orta Doğu’da yaşanan gerilimlere ilişkin ‘Sürpriz’ misilleme tehditleri gündeme gelmeye devam ediyor. 7 Ekim’de başlayan İsrail-Hamas savaşının ardından, İranlı siyasetçilerin gelecek saldırılarına dair açıklamaları endişe yaratıyor.

Diğer bir olayda ise İstanbul’un Maltepe ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir cip sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek bir dükkana daldı. Kazada dükkanda bulunan 4 kişi yaralanırken, araçla duvar arasında sıkışan 4 kişi ise şans eseri ölümden kurtuldu. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, yaşanan korkunç anlar net bir şekilde görülebiliyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir