Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ile İlişkiler ve Savunma Konularında Açıklamalarda Bulundu

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Uluslararası Selanik Fuarı kapsamında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Miçotakis, Türkiye ile ilişkilere dair sorular üzerine, yakınlaşma sürecinin zorluklarının farkında olduklarını ancak olumlu gelişmelere odaklandıklarını belirtti.

Miçotakis, Türkiye’nin “Mavi Vatan” görüşlerinin değişmediğinin farkında olduklarını ve bu durumun Ege ve Doğu Akdeniz’deki deniz yetki alanlarının belirlenmesindeki temel zorluk olduğunu vurguladı. Başbakan, “Eğer Türkiye ile önümüzdeki birkaç on yıl için sorunlarımızı çözmüş olacağımızı düşünseydik, silahlı kuvvetlerimizin caydırıcı gücünü artırmak için yaptığımız yatırımların önemli bir kısmına ihtiyaç duymazdık.” şeklinde konuştu.

Ukrayna’daki savaşta ucuz silah sistemlerinin verimliliğini gözlemlediklerini belirten Miçotakis, Savunma Bakanlığı ile işbirliği yaparak Yunanistan’ın kendi inovasyonunu desteklemeye önem verdiklerini söyledi. Başbakan, anti-dron sistemleri konusunda inovasyona ağırlık vermek istediklerini ve Yunanistan Silahlı Kuvvetlerine ait firkateynleri yerli üretim anti-dron sistemleriyle donatmayı planladıklarını ifade etti. Miçotakis, iş dünyasından da bu konuda destek beklediklerini belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir